Składniki na 1 porcje :
- pół jabłka (użyłam delicji)
- garść jagód goji
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1/4 szklanki wody (przegotowanej lub mineralnej)
- łodyga rabarbaru
- miód
Sposób przygotowania :
Wieczorem tarkujemy jabłko do miski, dodajemy płatki, wodę oraz jagody - wstawiamy do lodówki.
Rano obieramy łodygę rabarbaru, dusimy do miękkości w garnku z odrobiną wody.
Wyjmujemy z lodówki owsiankę, kładziemy na wierzch kompot z rabarbaru, polewamy miodem.
Można dodać orzechy, truskawki lub daktyle.
Smacznego
![Rabarbarowa rewolucja](http://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/11/82embed_XfkOq11ZbQY3ChObKMKXYJ392uPOyQzz.jpg)
świetna owsianka!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł ;)
OdpowiedzUsuń