MENU,

Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 4 maja 2015

pasta z ciecierzycy z dodatkiem grillowanego bakłażana.





SKŁADNIKI :
na mały słoiczek 
  • puszka ciecierzycy
  • cebula
  • 5 łyżek oleju lnianego
  • gałązka świeżego rozmarynu lub łyżeczka suszonego
  • mały bakłażan
  • papryka słodka
  • papryka ostra

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Bakłażana kroimy w plastry o grubości 3 cm. Solimy z 2 stron, odstawiamy na 10 minut.
2.  W tym czasie : kroimy w kostkę cebulę, smażymy aż się zarumieni.
3.Rozgrzewamy patelnię grillową, kładziemy bakłażana
 i grillujemy aż będzie mocno zarumieniony.
4. Kroimy bakłażana w kostkę.
5. Wszystkie składniki blendujemy, dodajemy sól i pieprz do smaku.




Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl