Idealne danie na czas, kiedy to cukinia jest w sezonie i można dostać ją za grosze.
Można podawać z ryżem.
Smacznego.
Składniki 2 porcje:
2 cukinie
pół kostki tofu
2 garści orzeszków ziemnych
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu ryżowego
szczypta chili
odrobina cukru trzcinowego
szczypiorek do posypania
Cukinie myjemy, kroimy na plastry, grillujemy około 5 minut na patelni grillowej, dodajemy orzeszki i grillujemy jeszcze minutę.
Tofu kroimy w kostkę polewamy odrobiną sosu sojowego, podsmażamy na złoto na patelni.
W miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, cukier i chili. Polewamy tofu i gotujemy razem około minuty. Dodajemy cukinie z orzeszkami i posypujemy szczypiorkiem.
Pysznie wygląda! Coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/