MENU,

Szukaj na tym blogu

wtorek, 21 lipca 2015

chutney z czerwonej cebuli.

Na blogu pojawiło się menu, można je zobaczyć po prawej stronie bloga.
Link do oryginału


Na 2 małe słoiczki :



  • 0,5 kg czerwonej cebuli
  • szczypta chili
  • 100 ml octu balsamicznego, dobrej jakości
  • pół szklanki octu z czerwonego wina
  • 200 g cukru trzcinowego

1. Cebulę kroimy na pół, każdą połówkę jeszcze raz na pół i na cieniutkie plasterki.

2. Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy na patelni z grubym dnem. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy.

3. Ddoajemy pozostałe składniki, mieszamy, gotujemy bez przykrycia około 30 min,


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl