Na 6 porcji :
kilo młodych ziemniaków, najlepiej podłużnych
pół szklanki octu winnego
trochę oliwy do posmarowania
pędzelek
do podania : tarty ser
jogurt grecki
szczypiorek
( wedle uznania)
Ziemniaki myjemy, delikatnie szorujemy gąbką. Kroimy na pół. Zalewamy zimną wodą, gotujemy około 20 minut.
Odlewamy wodę, ziemniaki płuczemy w zimnej. Odstawiamy do wystygnięcia.
Gdy już wystygną małą łyżeczką wydrążamy środki robiąc z ziemniaków taką łódeczkę.
Smarujemy od środka octem, a skórki oliwą.
Grillować około 5 minut z każdej strony aż będą złote.
Posypać solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Jeśli dodajemy ser, należy zapiekać wszystko razem aż ser się rozpuści.
Smacznego
Na zdjęciu podane ze smażonym tofu z malinowym sosem.
Smakowicie wyglądają te ziemniaczki! Miło mi, że dołączyłaś do akcji "Warzywa i owoce z grilla" :) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńIzzy
http://www.takeitizzy.pl/