MENU,

Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 22 czerwca 2015

wiosenny makaron z grillowanymi warzywami i pesto.

Z grillowaną cukinią, szparagami, selerem naciowym, szpinakiem i zielonym pesto. Polecam użyć makaronu żytniego, świderków albo rurek. 
Podane z grillowanym tofu.


Składniki :

4 porcje :

100 g makaronu świderki, żytniego
1 cukinia
kilka białych szparagów
2 łodygi selera naciowego
kilka garści szpinaku
8 łyżek zielonego pesto
sól, pieprz


Cukinie kroimy na plastry, szparagi myjemy i usuwamy zdrewniałe końce, grillujemy łodygi selera, cukinie i szparagi aż będą miękkie.
Selera kroimy w plasterki, a szparagi na kawałki o długości około 1 cm.
Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odlewamy wodę, dodamy pesto, warzywa, sól, pieprz oraz kilka garści świeżego, umytego szpinaku.

Do podania : tofu
1 kostka

Kroimy na plastry, grillujemy na złoto. Układamy na gotowym daniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl