MENU,

Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 15 czerwca 2015

zapiekany pudding jaglany, czekoladowo truskawkowy.

Pyszny! na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub ze świeżymi truskawkami. Smakuje obłędnie :)



Składniki na małą blaszkę:
2 jajka
pół szklanki kasy jaglanej ugotowanej w 1,25 szklanki wody *
tabliczka czekolady z orzechami
3 łyżki oleju
5 łyżek kakao
2 garści truskawek
pół kubeczka jogurtu
1 łyżeczka proszku do pieczenia

* Kaszę gotujemy przez 15 minut na małym ogniu pod przykryciem z dodatkiem szczypty soli.
Pod koniec gotowania dodajemy posiekana czekoladę i kakao.

Blendujemy przestudzoną kaszę dodajemy do niej roztrzepane jajka z olejem i jogurtem.
Wykładamy na blachę wtykamy odszypułkowane truskawki i pieczemy w 170 stopniach około godzinę.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl