MENU,

Szukaj na tym blogu

sobota, 16 maja 2015

Pesto z sałaty masłowej, grillowane szparagi + jajo w koszulce.

Klasyczne szparagi z jajkiem w koszulce podane na polskim pesto z sałaty masłowej.







Składniki na 2 porcje :
  • pół pęczka szparagów
  • 2 jajka


Szparagi myjemy i przełamujemy, aby usunąć zdrewniałe końce. Grillujemy na rozgrzanej patelni przez około 10 minut, solimy. 

Gotujemy w garnuszku wodę z dodatkiem octu. Przygotowujemy sobie miseczkę z lodowatą wodą.Wbijamy jajko do filiżanki. Gdy woda w garnku zacznie równomiernie wrzeć zmniejszamy ogień i wbijamy ostrożnie jajko, gotujemy 1,5 minuty. Przekładamy do miseczki z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Tak samo postępujemy z drugim jajkiem.

4 łyżki pesto z sałaty masłowej. 
Smarujemy pesto środek talerza ( 2 łyżki pesto na każdy talerz), wykładamy szparagi, a na to jajko w koszulce. Całość posypujemy solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego.







Szparagowe<3Love

1 komentarz:

Durszlak.pl