Składniki na 1 dużą porcje : | Kaszę mielimy w młynku do kawy, prażymy w suchym garnku około 3 minut. Dodajemy wodę i gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. W między czasie każdą śliwkę kroimy na ćwiartkę, na patelni rozgrzewamy łyżkę miodu, dodajemy śliwki, karmelizujemy około 5 minut, pod koniec posypujemy suszonym imbirem. Gdy kasza się ugotuje, dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy. Przekładamy do misku, wykładamy śliwki, wiśnie, orzechy i polewamy syropem z młodych pędów sosny. Smacznego. |
czwartek, 13 sierpnia 2015
JAGLANKA : karmelizowane śliwki, wiśnie i syrop z młodych pędów sosny.
Pyszne, pożywne śniadanie w sam raz na chłodniejszy letni dzień.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mmm pyszności :)
OdpowiedzUsuń