- 2 szklanki płatków bran flakes
- 6 łyżek masła
Masło topimy, wszystko umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy na masę. Blachę smarujemy masłem, wykładamy masę, podpiekamy 10 min w 180 stopniach.
- 750 g sera
- 4 jajka
- łyżka mąki
- pół szklanki cukru
- szklanka śmietany
Wszystkie składniki krótko miksujemy do połączenia, wykładamy na podpieczony i ostudzony spód, pieczemy w 160 stopniach przez 60 minut.
- szklanka cukru
- 6 łyżek masła
- 4 łyżek gęstej śmietany
- sól morska
Cukier podgrzewamy w garnuszku, gdy zacznie brązowieć dodajemy masło i śmietankę, mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Solimy do smaku. Poleamy nim istudzony sernik i wykładamy na wierzch owoce.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz