środa, 19 sierpnia 2015
ziołowe kotleciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami
Kaszę gotujemy w 2,5 szklankach wody na wolnym ogniu przez 18 minut. Studzimy. Czosnek przeciskamy przez praskę, zioła i suszone pomidory siekamy. Kaszę przekładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki oprócz jajek i mieszamy dokładnie.
Jajka wbijamy do szklanki, mieszamy widelcem. Dodajemy do masy, całość również dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy około 6 minut z każdej strony na złoty kolor. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
zdecydowanie coś dla mnie, prosto, ale zdrowo i smacznie!
OdpowiedzUsuńOoo kotlety z kaszy, moje ulubione! :)
OdpowiedzUsuńRobię w bardzo podobny sposób, dodaję tylko odrobinę otrąb i mąki kukurydzianej :)
MÓJ BLOG - KLIK