MENU,

Szukaj na tym blogu

czwartek, 17 września 2015

wege chili.

Wegetariańska wersja popularnego chili z dodatkiem czarnej fasoli. Smacznego.










Składniki 4 porcje :

  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • pół papryczki chili
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka czarnej fasoli
  • puszka pomidorów
  • łyżeczka sproszkowanego chili, łyżeczka lubczyka, sól, pieprz



1. Czosnek, cebulę i papryczkę drobno kroimy.W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy. Podsmażamy około 4 minut.

2. Kukurydzę płuczemy, dodajemy do cebuli i czosnku razem z resztą składników.

3.Gotujemy na niewielkim ogniu około 10 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl