MENU,

Szukaj na tym blogu

środa, 12 sierpnia 2015

Tagliatelle z cukinią, pomidorami i czosnkiem.

Szybki, lekki, idealny na upały.



Na 2 duże porcje lub 3 mniejsze:

300 g makaronu tagliatelle
3 pomidory
0,5 papryczki papperoni
4 ząbki czosnku
pół cukinii
3 łyżki oliwy
2 łyżki masła
rukola do podania


Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czosnek i papryczkę kroimy w plasterki, w małym garnuszku rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i papryczkę, podsmażamy na niskim ogniu 5 min, dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię, gotujemy 3 minuty, dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z ugotowanym makaronem i łyżką masła. Podajemy z rukolą.

1 komentarz:

Durszlak.pl