MENU,

Szukaj na tym blogu

piątek, 6 listopada 2015

piernikowa owsianka z karmelizowanym jabłkiem.

Na 1 porcje :



* 3 łyżki płatków owsianych
* poł szklanki wody
* 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika
* łyżka suszonej żurawiny
* trochę mleka sojowego


* pół dużego jabłka
* 2 łyżki cukru trzcinowego
* łyżka masła




1. Na patelni rozgrzewamy masło i cukier na wolnym ogniu. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i karmelizujemy około 10 minut.

2. Do garnuszka wkładamy płatki, żurawinę, przyprawę do piernika i zalewamy wodą. gotujemy na średnim ogniu około 7 minut. Pod koniec dodajemy mleko sojowe i połowę karmelizowanych jabłek.

3. Przekładamy do miseczki, na wierzch wykładając pozostałe jabłka.

1 komentarz:

Durszlak.pl